Free shipping on purchases over 35€

Privacy policy

V podjetju Marjana Pikec s.p. (v nadaljevanju lastnik) spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1), ter politiko varstva zasebnosti.

1. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Marjana Pikec s.p. skladno z določbo 3. odstavka 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Ur. l. RS, št. 81/2015; ZlsRPS) svoje stranke obvešča, da za reševanje potrošniškega spora ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS).
Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov – SRPS.

2. Namen obdelave osebnih podatkov

Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (če obiskovalec opravi naročilo prek spleta) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil, da ne bodo predani tretji osebi, z izjemo dostavni službi za namen dostave naročila in da jih ne bo obdeloval na noben drug način, ki ni združljiv s temi nameni.
V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta ali naročila si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom preko elektronske pošte.
Obiskovalec z izvedenim nakupom prek spleta dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede ob naročilu, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi, z izjemo dostavni službi za namen dostave naročila. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne prevzemamo odgovornosti.

3. Vaše pravice glede osebnih podatkov

Vašo privolitev v obdelavo vaših osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete tako, da nas o tem obvestite preko elektronske pošte info@chilinlime.com.
Imate pravico, da kadarkoli vpogledate v osebne podatke, ki jih o vas obdelujemo. Kadarkoli lahko zahtevate, da vse osebne podatke, ki jih obdelujemo, izbrišemo ali popravimo, omejimo njihovo obdelavo, prav tako lahko zahtevate, da osebne podatke, ki jih bomo obdelovali o vas, posredujemo drugemu upravljavcu ali vam. Vse navedene pravice lahko uveljavljate pri upravljavcu z e-pošto na naslov info@chilinlime.com.

4. Obdobje hrambe podatkov

Osebni podatki, ki jih bomo zbrali na podlagi vašega izrecnega soglasja, bodo shranjeni v elektronski zbirki osebnih podatkov, ki je ustrezno tehnično zavarovana, ter do katerih imajo dostop le pooblaščene osebe. Zbrani osebni podatki se lahko vodijo v zbirki osebnih podatkov do preklica soglasja v obdelavo osebnih podatkov ali največ toliko časa, kolikor je potrebno, da se doseže namen, za katerega se obdelujejo ali dosežejo zakonske zahteve.

5. Preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Pravico imate, da kadarkoli prekličete dano soglasje v obdelavo osebnih podatkov za enega ali vse namene obdelave osebnih podatkov, s katerimi ste soglašali. Pisno izjavo za preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov lahko pošljete na naš elektronski naslov info@chilinlime.com. V primeru vašega preklica soglasja v obdelovanje osebnih podatkov bo družba vse zbrane osebne podatke izbrisala ter jih takoj prenehala obdelovati.

6. Vaše pravice na področju varstva osebnih podatkov so:

- pravica do izbrisa/pozabe in popravka netočnih osebnih podatkov,
- od upravljavca imate pravico zahtevati, da popravi oziroma dopolni netočne oziroma pomanjkljive osebne podatke v zvezi z vami,
- od upravljavca imate pravico zahtevati takojšen izbris osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami,
- upravljavec vas mora v primeru popravka, dopolnitve ali izbrisa osebnih podatkov o popravku, dopolnitvi ali izbrisu brez odlašanja obvestiti.

Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov:
- od upravljavca imate pravico zahtevati, da upravljavec omeji obdelavo vaših osebnih podatkov v primeru njihove netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.

Pravica do prenosljivosti vaših podatkov:
- od upravljavca imate pravico zahtevati, da vam posreduje osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z vami.
- Od upravljavca imate pravico zahtevati, da osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z vami, na vašo zahtevo posreduje drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora:
- poleg pravice do preklica privolitve, lahko v primeru uporabe vaših osebnih podatkov za namene obveščanja oz. neposrednega trženja, kadarkoli pisno zahtevate prenehanje uporabe vaših podatkov v ta namen. V primeru ugovora obdelavi za namene trženja, bo upravljavec vaše osebne podatke v namen trženja in obveščanja nemudoma prenehal obdelovati.
- Vse pravice lahko zahtevate s pisno zahtevo oziroma upravljavcu. Zahtevo pošljete na naš elektronski naslov info@chilinlime.com.

Pravica do dostopa do osebnih podatkov v zvezi z vami:
- od upravljavca imate pravico dobiti potrditev ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in dostop do osebnih podatkov v zvezi z vami in naslednje informacije: namen obdelave, vrsto osebnih podatkov v zvezi z vami, uporabnike vaših osebnih podatkov, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov, vir osebnih podatkov.

7. Kršitev varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov in v primeru, da bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka kršitev varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72. urah po seznanitvi s kršitvijo varstva vaših osebnih podatkov, o njej obvestili pristojni organ.

8. Obisk in uporaba spletnega mesta

Ob vsakem obisku spletnega mesta chilinlime.com se z uporabo orodja Google Analytics in FB pixel samodejno shranjuje dnevniška datoteka (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom; različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo za potrebe vodenja svoje statistike obiskov spletne strani. Tako zbrane podatke obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi podatki.

9. Prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo upravljavec, podjetje Marjana Pikec s.p., ki vodi spletno trgovino chilinlime.com, obveščal o novostih, marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti, ki jih podjetje Marjana Pikec s.p. nudi svojim strankam.

S prijavo na e-novice chilinlime.com zbira e-naslov in IP.

Kadarkoli lahko pisno na info@chilinlime.com ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Marjana Pikec s.p. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.
Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je chilinlime.com.

10. Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku. Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik, lahko to določite ob prvem prihodu na naše spletno mesto ali v nastavitvah posameznega brskalnika.

11. Veljavnost

Ta Izjava je objavljena na spletnem mestu chilinlime.com in velja od 12. 12. 2020 dalje. 

12. Varovanje zasebnosti piškotki

Podjetju Marjana Pikec s.p., Glavna cesta 66, 4202 Naklo, matična številka: 8839689000 pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.
Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se neomejeno shrani naslednji sklop podatkov:
- anonimizirana oblika IP-naslova računalnika, ki pošilja zahtevo,
- datum in ura nastopa oz. zahteve,
- ime strani oz. datoteke, ki ste jo odprli,
- povezava, s katere strani ste dostopili do te strani,
- vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate, vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate.

13. Facebook:

Spletna stran uporablja Facebook-ove slikovne pike (pixel tags) in sicer Facebook Conversion Tracking Pixel, s katerim lahko sledimo aktivnostim uporabnikov, potem ko so videli ali kliknili na oglas na Facebooku. Tako lahko beležimo učinkovitost reklamnih objav na Facebooku za reklamne namene. Uporabljamo ga tudi za ponovno targetiranje. Na tak način dobljeni podatki so za nas anonimni, torej ne nudijo sklepanja na identiteto uporabnika. Vendar se podatki Facebooka hranijo in obdelujejo, tako da je mogoča povezava z ustreznim uporabniškim profilom in Facebook lahko uporabljamo te podatke za lastne reklamne namene, ustrezno s Facebookovo Direktivo za uporabo podatkov.