Free shipping on purchases over 35€

Refund policy

1. Odstop od pogodbe

Smatra se, da je nakup na spletni trgovini chilinlime.com izveden preko Pogodbe na daljavo, ki je sklenjena v slovenščini. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prejema paketa obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Kupec nosi stroške dostave vračila.
- Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.
- V primeru odstopa od pogodbe bo ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe (oziroma po prejemu vseh potrebnih podatkov kupca, ki so potrebni za identifikacijo kupca: ime in priimek, št. naročila) in vrnjenega blaga, vrnil vsa prejeta plačila, ki se nanašajo na kupoprodajno pogodbo od katere kupec odstopa. Plačila bo ponudnik kupcu vrnil z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil ob nakupu.
- Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do odstopa od pogodbe uveljavlja z veljavno zakonodajo.
- V primeru odstopa od pogodbe kupca bremeni strošek vračila prejetega blaga. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.
- Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru naročila produkta, ki je izdelan po njegovih navodilih in prilagojen njegovim izrecnim zahtevam (skladno z 2. točko 5. odstavka 43.č člena ZVPot).

Postopek vrnitve naročenega blaga:

Upoštevati morate spodaj napisana navodila:
- čimprej nas kontaktirajte na info@chilinlime.com, da vam pošljemo naslov za vračilo pošiljke,
- prepričajte se, do so vse morebitne varnostne nalepke nedotaknjene in nepoškodovane,
- potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo,
stroške poštnine plačate sami.

Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek, obenem pa se vrne promocijska koda v obliki nove kode.

2. Ste prejeli poškodovano blago?

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko kupec uveljavlja za vsak kupljeni izdelek (kar pomeni, da lahko kupec zaradi napake na izdelku, za katerega ni bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake). Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako na izdelku reklamira pri prodajalcu, in sicer v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.
Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Kupec po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi kupčevemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje kupcu v enakem roku podati pisen odgovor. Kupec lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova stvarne napake v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju ZVPot). 

Postopek vrnitve poškodovanega blaga:

V kolikor ste prepričani, da je blago poškodovano, v roku dveh mesecev kontaktirajte na info@chilinlime.com. Morali nam boste podrobno opisati, kaj je z blagom narobe in nato vam bomo svetovali, kaj je potrebno narediti. Zaželeno je, da naredite posnetek poškodovanega blaga in nam ga pošljete. Reklamacijo poškodovanega blaga upoštevamo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

 

3. Postopek vračila

Kontaktirajte nas preko info@chilinlime, kjer vas bomo posredovali naslov za vračilo blaga. V skladu z zgornjimi navedbami nam izdelek pošljite v ustreznem roku na dan naslov, stroške poštnine pa plačate sami. Zahtevajte potrdilo o poslani pošiljki. V kolikor potrdila ne boste imeli, vam ne bomo mogli nadoknaditi stroškov pošiljke v kolikor se pošiljka izgubi.

4. Ko blaga ni na zalogi

Lahko se zgodi, da kupec odda naročilo preko spleta, prodajalec ga potrdi, kasneje pa sporoči, da naročenega blaga nima na zalogi. Podjetje bo v tem primeru kupca obvestilo po elektronski pošti in ponudilo možnost dobave drugega blaga ali vračilo plačila. Denar bo vrnilo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

 

Kranj, 12. 12. 2020